Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Colostrum

Colostrum

Speciális immunerősítő!

 

Mi is a colostrum?
A colostrumot előtejnek is nevezik, mely emberemlékezet óta létezik.  A tehén colostrum igen értékes és a túléléshez elengedhetetlen a kis borjú számára. Ma már sok kutatás bizonyítja, amit a parasztok mindig is tudtak: a colostrum az emberek számára is igen értékes, mivel a tehén és az ember immunrendszere hasonlóan működik. A Colostrum az anyatermészet ajándéka, kémiai anyagok hozzáadása nélkül. 
 
A Colostrumban (mely a szarvasmarha előteje) megtalálhatóak elsődlegesen az immunglobulinok - az immunrendszer működéséhez elengedhetetlen anyagok - továbbá vitaminok, aminosavak citokinek (interferonok, interleukinok) növekedési faktorok és nyomelemek. 
 
A Colostrumot már 2000 évvel ezelőtt Indiában betegek gyógyítására használták, a Colostrum fantasztikus értékei miatt nyilvánították a tehenet szent állattá. Európában egy 1803-ból származó enciklopédia megerősítette jótékony tulajdonságait és magasztalta a "természet ősanyagát". Goethe és Schiller háziorvosa, Dr. Hufeland felismerte a Colostrum nagyszerű tulajdonságait és használta betegei immunrendszerének megerősítésére. A II. világháború előtt vidéken köztudott volt, hogy betegség esetén a tehenészetekbe küldtek el egy családtagot, hogy megtudakolja, van-e frissen ellett tehén, amely Colostrumot adhatna. Napjainkban a naturális gyógymódok és az egészséges élelmiszerek iránti növekvő érdeklődés különleges aktualitást ad a Colostrum - ma már tudományosan is - igazolt visszatérésének. A Colostrumból készült termékekről elmondható, hogy a világon egyedül ezek tartalmaznak szájon át bevehető immunglobulint, és ez az egyetlen anyag, amivel egyszerre többféle, a szervezetben már megtalálható, immunbiológiailag hasznos fehérjét (laktoferrin, interferon, interleukin, stb.) szájon át lehet a szervezetbe juttatni. 
 
Melyik állatból vonják ki a colostrumot?
Az LR colostrumot kizárólag Németország, Ausztria és Svájc területén tenyésztett tehenek tejéből vonjuk ki. Colostrumunkhoz, csak tejtermelő, minőségi gazdaságok alapanyagait használják fel. 
 
Mi történik a kis borjúval?
A tehén több előtejet termel, mint amire a borjúnak szüksége van. Csak ezt a többletet használjuk fel a Colostrum előállításához. 
 
Miért olyan értékes a tehén előteje?
A tehénnek van egy úgynevezett placenta- korlátja, immunanyaga (antitest), mely a borjú számára a túléléshez elengedhetetlen. Ezek az anyagok, rögtön a születést követően az előtejjel, a colostrummal a borjú szervezetébe jutnak. A colostrum nélkül a borjú nem lenne életképes. 
 
Miért jó a gyerekeknek ?
A gyermekek immunrendszerét a sorozatos fertőzések természetszerűen legyengítik, fertőzéses gócokat hoznak létre. Sok kiskorúnak gyakran, heti rendszerességgel gyullad be a torka, amely újabb szövődményekhez vezethet. A hagyományos tüneti gyógykezelés nem segít az újra és újra megbetegedő gyermekeken. A Colostrumot szedő fiatal viszont "csak a házi feladatot viszi haza az iskolából". 
 
Az utóbbi években egyre többet hallunk egy egészen különleges enzimről, a telomerázról, amelyet szakemberek az örök élet enzimjének is neveznek. A telomeráz feladata, hogy a sejtosztódás után a kromoszóma végződéseket helyreállítsa és meghosszabbítsa, így hátráltatva az elkerülhetetlen sejthalált. A Colostrum az egyetlen általunk ismert anyag, amely tartalmazza a telomeráz enzimet. Ez azonban egyedül a folyékony Colostrum termékben található meg. 
 
Miben különbözik a Colostrum más immunerősítő szerektől?
A Colostrumból készült termékekről elmondható, hogy a világon az egyetlen szájon át bevehető immunglobulin, és az egyetlen anyag, amivel több, a szervezetben már megtalálható immunbiológiailag hasznos fehérjét (laktoferrin, interferon, interleukin, stb.) szájon át tudunk a szervezetbe juttatni. 
 
Miért nem volt az előtej hatása már korábban is ismert, miért csak most hallunk róla?
A Colostrumot már 2000 évvel ezelőtt Indiában betegek gyógyítására használták. Európában egy 1803-ból származó enciklopédia megerősítette jótékony tulajdonságait és magasztalta a "természet ősanyagát". Goethe és Schiller háziorvosa, Dr. Hufeland felismerte a Colostrum nagyszerű tulajdonságait és használta betegei immunrendszerének megerősítésére. A II. világháború előtt vidéken köztudott volt, hogy betegség esetén a tehenészetekbe küldtek el egy családtagot, hogy megtudakolja, van-e frissen ellett tehén, amely Colostrumot adhatna. Napjainkban, amikor a világ nagy részében gyógyszer túlfogyasztás tapasztalható és mint ismeretes, a gyógyszereknek mellékhatásaik vannak; az emberek kezdenek visszatérni a természetes alapanyagú készítményekhez. Itt jegyezzük meg, hogy a Colostrum alapanyagú termékek gyártása több éve folyik a világban, pl. egy német gyártó évi 80 tonnát állít elő, az Egyesült Államoktól Dél-Koreáig számos országot látnak el. Magyarországi forgalmazása az LR-nél 2008-ban kezdődött. 
 
 A Colostrum maga olyan hatóanyagokban gazdag, mely az immunrendszer erősítésére kiválóan alkalmas. Mivel a borjú immunvédelem nélkül jön a világra (a tehén placenta sorompója következtében) az újszülött borjú számára ez az anyag az immunrendszer kialakításához, azaz életben maradásához szükséges. Mivel azonban a szarvasmarha és az ember DNS láncaiban lévő anyagok szinte teljesen azonosak, tudományos vizsgálatokkal is alátámasztva, a szarvasmarha Colostrum, azaz az abból mint alapanyagból készített termék az emberi szervezetben is kifejti hatását. A tehéntől származó Colostrum biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz mint az emberi vérben található immunanyagok ámde 40-szer nagyobb koncentrációban. Növeli az ellenálló képességet a pszichikai, fizikai teljesítőképességet és elősegíti a gyógyulási folyamatokat. 

Herpesz 
A Colostrum nagy mennyiségű laktoferrint tartalmaz, melyről tudjuk, hogy a vírusokat elpusztítja. A Colostrum kedvező hatással bír herpesz esetén: kenjük be vele a fertőzött felületeket és vegyünk is be belőle. 
 
Mely korhatártól fogyasztható?
Csecsemőkorban 6 hónapos kor után ajánlott. Gyermek és felnőtt egyaránt szedheti. 
 
A Colostrum kivonat természetes alapanyagú, szemben a szintetikus alapanyagú készítményekkel, ismert mellékhatása nincs. A természetben fellelhető anyagok közül a Colostrumban a legmagasabb az antitest koncentráció. Az antitestek intelligens molekulák, felismerik a baktériumokat. Ez az előfeltétele azok megsemmisítésének. 
 
Nem jut a szervezetünkbe elegendő előtej az anyatejből? Miért van szükségünk néhány évvel később újból Colostrumra, nem jelent ez beavatkozást a természetbe?
A környezeti hatások, amelyek az embereket érik egyre agresszívebbek (allergének, fertőzések stb.) így az immunrendszer erősítése útján tudunk a negatív környezeti hatásokkal szemben védekezni. Nyilvánvaló, hogy amennyiben a szervezet legyengült, könnyebben kap el fertőzéseket. 
 
Előállítás:
Az LR csak a borjú születését követő első 12 órában nyert előtejet használja fel. Ezekben az órákban a legkitűnőbb a minősége és legmagasabb a koncentrációja, valamint immunglobulint, növekedési faktorokat és immunszabályozót tartalmaz. Az előtejet rögtön lefagyasztják, a további feldolgozáshoz a nyersanyagot zsírtalanítják és kivonják belőle a kazeint. A kazein a tej fő proteinje (fehérjéje). Ez igazából a borjú táplálásában játszik fontos szerepet, nálunk nincs jelentősége. A számunkra fontos összetevők, mint az immunglobulin, növekedési faktorok és az immunmodulátorok a hőre igen érzékenyek. Ezért az LR előnyben részesít egy úgynevezett hidegelőállítási eljárást, mellyel az érzékeny összetevőket megkímélhetik. A kapszula előállításához az előtejet zsírtalanítják, majd fagyasztva kiszárítják. Természetesen itt is a legnagyobb mértékben kímélik és megtartják az értékes összetevőket. 
 
Mik azok az immunglobulinok?
Az immunglobulinok vagyis ellenanyagok, fehérjemolekulák. Ezek igen "intelligens" molekulák, melyeket az immunrendszer termel annak érdekében, hogy felismerje és semlegesítse a szervezetbe került idegen és veszélyes anyagokat, mint pl. a baktériumokat vagy vírusokat. Minden egyes ellenanyag egy idegen molekula egyedi részét (antigén) ismeri fel és kötődik hozzá. Ha felismernek egy betolakodót, ezt az információt tovább adják a másik sejtnek (B-sejtek, plazmasejtek, T helper), melyek a betolakodókat ártalmatlanná teszik. Az antigén felismerése is egy feltétel, amire a szervezet megfelelően reagál és ki tudja védeni. Az immunglobulinok az immunrendszer emlékeztetői. Egész életük alatt emlékeznek az ellenséges kapcsolatokra. Keringenek az érrendszerben, képesek elhagyni a vérpályát, megtalálhatóak a nyálkahártyákon és a kötőszöveteken is. 

Mik azok a növekedési faktorok?
A növekedési faktorokat néhány speciális sejt bocsátja ki abból a célból, hogy más sejtek osztódását, növekedését elindítsa. Ha egy sejt, mely normális körülmények között nem, de hirtelen mégis elkezd termelni ilyen faktort, az szabályozhatatlan osztódásba kezd, és erre fogja sarkallni az őt körülvevő sejteket is. Továbbító anyagok, melyek sejtekből épülnek fel és egymásnak továbbítják az információkat. Ösztönzik, bíztatják a sejteket a szaporodás, fejlődés, növekedés és elkülönülés felé. A sejtek a DNS-ben elraktározzák a szervezet minden információját, de csak arra a speciális információra van szükségük, amely számukra fontosak. Pl.: a májsejtek másféle információkat vesznek le a DNS-ből, mint a csont sejtjei. A növekedési faktorok irányítják ezeket az elkülönüléseket, differenciálódásokat. Elsődleges szerepük van a szervezet fejlődésében és érési folyamatában, de a sérülésben és az általános sebgyógyulásban is fontos szerepet játszanak. Különösen a szövetek, melyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, mint a:
a légzőszervek nyálkahártyái
a bélrendszer nyálkahártyái
a bőr
irányítják a növekedési faktorokat az állandóan szükséges felépülési, megújulási folyamatokban. 
 
Mik azok az immunszabályozók?
Az immunszabályozók vezérlik az egész test védelmi funkcióját. Igen hatásos molekulák, melyek azonnal hatást gyakorolnak a legcsekélyebb mennyiségre vagy koncentrációra is. Az immunvédelem egy nagyon összetett és sokrétű folyamat. Ahhoz, hogy pl. a fertőzéstől a vírusokon keresztül védeni tudjon, a szervezetnek igen gyorsan kell reagálnia, mivel a vírusok és a baktériumok igen rövid időn belül megduplázzák számukat a szervezetben. Ennek az immunválasznak mindig kellő időben be kell fejeződnie, különben túlburjánzást és allergiát okozhat. Ekkor a szervezet negatívan reagál a ártalmatlan anyagokra is, mint pl. a polleneknél is tapasztalható. Ha az immunrendszer nem megfelelően szabályozott, a szervezet egyes sejtjei és szövetei megragadhatnak. Így keletkezhetnek az autoimmun betegségek. 
 
Miért mutat különbséget a folyékony Colostrum színben és zavarosságban?
Ez egy igen fontos információ, hogy a zavarosság NEM az előállítás során előforduló minőségi hiányt vagy az immunoglobulin hibáját jelenti. A colostrumnál ez az egy, az egyedi, természetes ingadozási távolság normális. Tipp: Hűvös, sötét, száraz helyen tárolandó. Felbontás után a hűtőszekrényben tartandó. A fellépő zavarosságnál rázzuk fel! 
 
Mi a különbség a Cistus Incanus és a Colostrum között?
A Cistusban található hatóanyag a polyphenol, növényi eredetű. A polyphenol másodlagos növényi anyag, amit immunrendszerünk széles körben használ fel. A colostrum antitesteket (fehérje) tartalmaz, mely állati eredetű. A colostrum immunglobulint, fejlődési faktorokat és immunszabályozókat tartalmaz, melyet immunrendszerünk specifikusan használ fel. 

Az LR a colostrumot kizárólag Németország, Ausztria és Svájc területén tenyésztett tehenek tejéből vonja ki, mely magas minőséget mutat. 
 
Hogyan szedjük a Colostrumot?
A Colostrum fogyasztása egyénenként változó. Egy egészséges, jó közérzetű ember talán csak az immunrendszerét akarja erősíteni a tél előtt és ezért egy hónapos kúrát tart. Aki viszont télen könnyen megbetegszik, vagy tavasszal allergiás, annak érdemes hosszabb ideig szedni. Kúraszerűen a folyékony Colostrum DIREKT, míg rendszeresen a Colostrum BASIS kapszula szedése ajánlott. A Colostrum DIREKT ajánlott adagja 1-2 evőkanállal naponta. Narancslével is lehet fogyasztani, de ne fogyassza Aloe Vera Ivó Géllel! 
 
A Colostrum BASIS Kapszula összetevői:
 
tehén előtejpor (colostrum), /kevesebb, mint 2% zsírt és laktózt tartalmaz/ zselatin, hordozó: zsírsavak magnézium sói; színezék: titándioxid Javasolt fogyasztás: naponta 1 kapszula bő vízzel. Forró itallal ne keverjük. Nettó tömeg: 30,9 g/60 kapszula 
 
A Colostrum DIREKT összetevői:
 
zsírtalanított, kazein mentes tehén előtej (colostrum) Javasolt fogyasztás: naponta 1-2 evőkanál tisztán vagy hideg gyümölcslével. Forró itallal ne keverjük! Nettó tömeg: 125 ml 
 
Figyelmeztetés: Száraz, hűvös helyen tartandó. Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl. A colostrum a napi vegyes étrendet és az egészséges életmódot nem helyettesíti.
 
Email: lrworld.systems@gmail.com
 
 
 
 
 

 Elérhetőség

Horváth Andrea

horvathszalon@gmail.com


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 21347
Hónap: 315
Nap: 17